Veris Viris Vicinis

De Biermannen

Brouwerij Hoenderbier bestaat uit een gezellige club van 11 buurmannen voornamelijk uit de Udense wijk Hoenderbosch. Het is 3 jaar geleden dat deze groep besloot om op onderzoek te gaan om zelf een lekker bier te brouwen.

Na veel proeven, experimenteren en leren van andere brouwerijen, wordt al twee jaar aan een verfijnde receptuur en brouwmethode gewerkt. Met resultaat kun je wel zeggen! Inmiddels is een lekker blond bier ontstaan dat met trots de naam ‘Hoenderblont’ mag dragen.

Volgens kenners is het een lekker fris blond bier dat een goede balans kent tussen de zoete aroma’s van het speciaal geselecteerde mout en de verfijnde nasmaak door het licht bittere hop.

In samenwerking met Cravt brouwlokaal krijgt iedereen op zondag 3 juni de kans om een echt Udense Hoenderbiertje te proeven. De brouwers zijn die dag vanaf 13:00u bij Cravt aanwezig om het verhaal achter dit unieke bier te vertellen.

Mocht blijken dat dit een succes is dan gaan deze Udense brouwers onderzoeken of ze de Udense markt verder kunnen veroveren en ervoor zorgen dat Hoenderblont op de (bier)kaart komt.

 

1 Reactie

  1. marianne 15 juni 2018

    Is het mogelijk om het bier ergens te kopen?

Laat een reactie achter

© 2019 Hoenderbier

Thema door Anders Norén